Minileningen

Een klein bedrag snel lenen

Minileningen
Een bekende vorm van geld lenen is een klein bedrag lenen via een minilening. Een minilening kenmerkt zich door het zeer kortlopend krediet. U kunt hierbij denken aan het lenen van een klein bedrag voor de korte periode van 30 of maximaal 45 dagen. Minileningen zult u dus altijd binnen een korte periode weer terug moeten betalen. Houdt hier dan ook rekening mee als u een minilening wenst aan te gaan.

De minilening is een veelbesproken en vaak bekritiseerde kredietvorm. Het is namelijk, naast een korte lening, ook een relatief dure vorm van geld lenen. Door de combinatie van deze factoren is de minilening bij toezichthouders een doorn in het oog. Het dient niet in alle gevallen het belang van de consument.

Voordat we u meer informatie geven eerst even de voor- en nadelen van de minileningen op een rij.

Voordelen van de minileningen:
Zeer snelle uitbetaling van de lening
Soms geen BKR toetsing
Kan dienen als voorschot op de uitbetaling van uw inkomsten.

De minilening heeft natuurlijk ook nadelen.

Nadelen van de minileningen:
Hoge bijkomende kosten
Korte looptijd
U mag maar een klein bedrag lenen; meestal tot maximaal € 750,-

Kosten minilening
Aanbieders van een minilening rekenen verschillende bedragen voor verschillende looptijden. Let u dus op met wie u in zee gaat, er kunnen namelijk nog meer bijkomende kosten worden gerekend voor opnames van bedragen. Kosten bij te late betaling zijn vaak niet makkelijk van te voren te vinden.

Alternatieven voor de minileningen
Er zijn meerdere alternatieven te bedenken. U kunt er ook voor kiezen om een doorlopend krediet variant af te sluiten. Deze mag u namelijk te allen tijden boetevrij eerder aflossen indien u dat wenst.

De reguliere kredieten kunnen in veel gevallen een veel goedkopere oplossing zijn voor een lening. Niet alle aanbieders zullen u een klein bedrag willen lenen onder de € 5.000,-. Toch zijn er aanbieders die u hierbij wel kunnen helpen. Deze aanbieders zien dat meer als een serviceproduct.