Geld lenen binnen een termijn van 24 uur

Het komt in het leven vaak voor dat je wordt geconfronteerd met situaties waarin je snel nood hebt aan (een beetje) extra geld. Dit hoeft lang niet altijd een groot bedrag te zijn, in tegendeel. In het merendeel van de gevallen volstaat het zelfs reeds om tijdelijk een paar honderd euro extra ter beschikking te hebben. Dat lijkt geen probleem, maar is in de praktijk niet zo voor de hand liggend. Bij een gewone bank kan je voor een dergelijk krediet immers helemaal niet terecht. Je zou er in principe voor kunnen kiezen om tijdelijk een beetje geld te lenen bij een familielid, maar lang niet iedereen is daar voor te vinden of heeft daar de mogelijkheid toe. Wat is dan het alternatief? Hoe kan je binnen een zeer korte termijn van slechts 24 uur een klein bedrag lenen zodat je even uit de financiële moeilijkheden kan geraken. We vertellen je er graag alles over in dit artikel!

Binnen 24 uur geld lenen
Op het ogenblik dat je er voor kiest om een lening af te sluiten dien je er vaak rekening mee te houden dat er een complete procedure aan vooraf gaat. Dit betekent concreet dat je niet zomaar binnen één dag het vereiste bedrag op je bankrekening heb staan, in tegendeel. Dat is althans het geval indien je geld gaat lenen bij een erkende, klassieke, Nederlandse bank. Dit heeft uiteraard voor een groot deel te maken met het feit dat een lening bij een dergelijke bank afsluiten steeds betrekking heeft tot een vrij aanzienlijk bedrag. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet wordt dan ook veelal slechts toegekend vanaf een bedrag van minimaal 2.500 of zelfs 5.000 euro. Het kan echter ook anders. Onderzoeken hebben immers uitgewezen dat meer dan 20 procent van de kredietnemers helemaal geen nood hebben aan een grote lening. Zij hebben zelfs voldoende aan een bedrag van minder dan 1.000 euro om tijdelijk uit de problemen te zijn. In dat geval is geld lenen binnen een termijn van slechts 24 uur wel degelijk een mogelijkheid.

Geld lenen zonder BKR-controle
Snel geld kunnen lenen is één ding, maar wat met de BKR-controle? Veel mensen die op zoek zijn naar een mogelijkheid om snel een beetje extra geld ter beschikking te krijgen hebben reeds bepaalde schulden die ze niet (correct) kunnen afbetalen. Het gevolg is dat ze over een BKR-codering beschikken waardoor geld lenen via de traditionele wegen niet meer mogelijk is. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het echter helemaal niet zo dat een BKR-codering altijd verplicht is. Dit geld uitsluitend voor kredietinstellingen die bij het BKR zijn aangesloten en bovendien is in de praktijk vaak een minimumbedrag van 1.000 euro van toepassing. Concreet betekent dit dat geld lenen door middel van een mini lening perfect mogelijk is zonder toetsing bij het BKR en zonder dat je daarvoor een complete procedure moet doorlopen.

Drie verschillende mogelijkheden
Geld lenen binnen een termijn van 24 uur is in de praktijk mogelijk op drie verschillende manieren. Je hoeft dus nog niet eens een mini krediet aan te vragen wanneer je daar eigenlijk niet voor te vinden bent. De drie mogelijkheden om binnen één dag geld te kunnen lenen zijn:

  • Geld afhalen met behulp van je creditcard (limiet afhankelijk van het type kaart).
  • Geld lenen door middel van een mini krediet.
  • Geld lenen bij familie en vrienden met een onderhandse lening.

Uiteraard is het aan jezelf om uit te maken welke van deze drie mogelijkheden voor jou het interessantst is. Wel moet je er rekening mee houden dat er (misschien buiten de onderhandse lening) altijd kosten aan verbonden zijn. De hoogte van de kosten evenals de termijn van terugbetaling zal voor veel potentiële kredietnemers uiteindelijk de doorslag geven.

Eén enkele sms kan voldoende zijn
Heb je geen creditcard ter beschikking en wil je ook liever geen geld lenen aan vrienden of familie? In dat geval rest er je alleen nog maar om te kiezen voor een mini of een sms krediet. In het bijzonder wanneer je binnen de 24 uur het vereiste bedrag op je rekening moet hebben staan is het vaak belangrijk om te opteren voor een sms krediet. Een dergelijke lening kan zoals de naam reeds laat vermoeden worden aangevraagd door het versturen van een enkele sms. Het aangevraagde bedrag kan dan binnen de 24 uur aan je bankrekening worden toegevoegd. Dit zorgt er in principe voor dat iedereen de mogelijkheid heeft om op zeer efficiënte wijze even uit de financiële moeilijkheden te geraken.

Vergelijk de verschillende mogelijkheden grondig
Geld lenen binnen een termijn van 24 uur kan interessant en soms zelfs noodzakelijk zijn. Dat de mogelijkheid bestaat is dus mooi meegenomen. Dit neemt echter niet weg dat er ook enkele verplichtingen aan verbonden zijn. Geld afhalen met een creditcard is bijvoorbeeld niet gratis. Sterker nog, in verhouding met het bedrag dat je kan afhalen zijn de kosten vrij aanzienlijk. Dit geldt ook voor geld lenen met een mini of een sms krediet. Bij deze kredietvorm wordt er namelijk geen gebruik gemaakt van een periodieke rente, maar wel van een éénmalige opstartkost. Schrik er niet van wanneer deze tot wel 20 procent (of nog meer) kan bedragen van het initieel door jouw geleende bedrag. De verschillende opties op de markt evenals hun voorwaarden en kosten grondig vergelijken vooraleer geld te lenen op korte termijn is dus zeker en vast de moeite waard.